LAKŠTŲ CHARAKTERISTIKA
(Cukriniai, krakmolo, morengų, šokolado)
Cukrinis lakštas | Krakmolo lakštas | ||
Kam skirtas šis lakštas? | Visų rūšių tortų dekoracijoms kurti ir visiems konditerijos gaminiams. Valgomasis popierius yra lankstus ir lygus, galime jį lengvai panaudoti kurdami 2D dekoracijas. Galima dėti „plokščiai“ ant torto arba kaip stovinčią dekoraciją. | Naudojamas visų rūšių konditerijos ir duonos gaminių dekoracijoms kurti (galima uždėti prieš kepant). Valgomasis popierius yra lankstus ir lygus, juo nesunkiai galime kurti 3D dekoracijas. Panašus į vaflį. | |
Sudėtis: | Modifikuotas krakmolas (E1412, E1422), cukrus, maltodekstrinas, gliukozė, vanduo, kokosų aliejus, glicerinas, stingimo medžiaga: celiuliozės derva, ksantano derva, akacijos derva, emulsiklis, aromatas: vanilinas, konservantas: E202, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: E330. Sudėtyje nėra titano baltojo E171. | Bulvių krakmolas, vanduo, alyvuogių aliejus, maltodekstrinas. | |
Lankstumas/tvirtumas: | Lankstus, tvirtas. Turi pagrindą nuo kurio jį reikia nuimti. | Traškesnis nei cukrinis lakštas. Papildomo pagrindo neturi. | |
Storis: | 0.6 mm. | 0.3-0.4 mm. | |
Spalvos: | Ant cukrinio lakšto paveikslėliai gaunasi ryškesni. | ||
Karpymas/pagrindo paruošimas: | Puikiai karposi. Pagrindas gali būti bet koks, nes pats lakštas pakankamai storas. SVARBU! Pirmiausiai nulupame nuo pagrindo, o tik po to karpome patį lakštą! | Puikiai karposi. Dekoracija iškerpama aštriomis žirklutėmis ir dedama ant sustingusio konditerinio gaminio. Paviršius patartina, kad būtų riebus. (Kreminis, maskarponė, grietinėlė, sviestinis kremas ir k.t.) Cukrinė masė. Ant cukrinės masės uždedama: vandens arba alyvuogių aliejaus pagalba. Jeigu jūsų paruoštas paviršius jau drėgnas, papildomai drėkinti nereikia! Papuošus grąžinti šaltai. SVARBU! krakmolo lakštai nedraugauja su dideliu kiekiu vandens, todėl visur kur atliekami tvirtinimai reikalingas minimalus kiekis drėgmės, todėl tai reiktų daryti teptuko pagalba. | |
Morengų lakštas | Šokolado lakštas | ||
Kam skirtas šis lakštas? | Morengams, šokolado gaminiams, saldainiams, ledinukams, sausainiams, zefyrams, izomaltui ir k.t. | Ledinukams, šokoladiniam saldainiam kt. | |
Sudėtis: | Modifikuotas krakmolas (E1422, E1412), baltasis cukrus, kakavos sviestas, stabilizatoriai (E414, E460i), emulsiklis (E435, E322), drėkiklis (E422), kvapiosios medžiagos, dažiklis (E170). Maistinė vertė 100 g: Energija: 427 kcal / 1788 kJ Riebalai: 10,8 g iš kurių sočiųjų: 5,6g Angliavandeniai: 82 g iš kurių cukrų: 37g Druska: <0,5 mg | Kukurūzų krakmolas, CACAO sviestas, cukrus, džiovintas vištienos baltymas, modifikuotas (MAS) krakmolas (E1422), bulvių krakmolas, vanduo, alyvuogių aliejus, druska. Alergenai: Be GMO ir be glitimo. Maistinė vertė 100 gramų: energija: 2180 kJ / 521 kcal, riebalai: 25 g iš kurių sočiųjų riebalų 18,75 g. Angliavandeniai: 50 g iš kurių cukrų 25 g; Baltymai: 25 g Druska: 0 g. | |
Lankstumas/tvirtumas: | Mažiau jautrūs drėgmei. | Mažiau jautrūs drėgmei. | |
Karpymas: | Karpyti nereikia. Paveikslėlis ant lakšto pateikiamas veidrodiniu principu. Šokoladui: šokoladą pašildykite iki 32°C. Šokoladą aptepkite ant lakšto ir gerai atvėsinkite. Tada nuimkite lapą. Sausainiams: padarykite 1-2-3 tešlą (1 dalis cukraus pudros, 2 dalys sviesto, 3 dalys miltų, 50 g kiaušinio baltymo (iki 500 g cukraus pudros ir žiupsnelis druskos). Tešlą valandai palikite šaldytuve sustingti, iškočiokite (+/- 4 mm). | Karpyti nereikia užliejame ir tik tada nuimame. Leiskite lakštams džiūti ±2 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau) patalpoje, kurios santykinė oro drėgmė <50%, o temperatūra aukštesnė nei 20°C. Įdėkite į šaldytuvą ±10 minučių. Išimkite iš šaldytuvo ir atsargiai nuimkite apsauginę plėvelę nuo šokolado. Paveikslėlis ant lakšto pateikiamas veidrodiniu principu. | |
Keksiukams (cukrinis lakštas arba krakmolo): galima dėti ant riebaus paviršiaus, tačiau jeigu reikalingas transportavimas patartina dėti ant balto šokolado plytelės. Kremas+šokolado plytelė+papuošimas. (Tvirtinti galima ir lašeliu vandens arba kremo).
Popsiukams (cukrinis lakštas arba krakmolo): jeigu paviršius sustingęs/sausas tvirtinama vandens, kremo, alyvuogių aliejaus pagalba.
Maistiniai dažikliai
Atitinka gamintojo atitikties deklaracijas.
Kaip padaryti pastatomus veikėjus (cukrinis lakštas arba krakmolo)?
Yra keli variantai:
Jūs darote įpjovą iš viršaus (lenktą) ir apatinę dalį veikėjo dedate į biksvitą. (tai galioja sausesniam paviršiui).
Tvirtinate prie bambukinių pagaliukų.
Tvirtinate prie cukrinės masės.
Kaip paruošti vėliavėlę (cukrinis lakštas arba krakmolo)?
Su papuošimu gavote bambukinį pagaliuką. Vėliavėlę iškerpate ir vandens pagalba pritvirtinate (apsukate) aplink pagaliuką.
Daugiau idėjų: https://www.valgomosdekoracijos.lt/klientu-darbai-2/
Galioja 3 mėnesius nuo pagaminimo datos.
Laikymo sąlygos: sausoje, vėsioje vietoje.