Varškės keksiukai su vyšnių džemo įdaru ir maskarponės kepurytėmis

Keksiukai gaunasi purūs, skaniausi dar šilti.

Gausis: 12 standartinio dydžio keksiukų

Keksiukams pagaminti reikės:

  1. 90 gr. minkšto sviesto
  2. 150 gr. cukraus
  3. 2 kiaušinių
  4. 200 gr. tepamosios varškės
  5. 175 gr. miltų
  6. 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  7. 1/2 arb. šaukštelio druskos

Įdarui:

  1. 150 gr. vyšnių džemo

Kremui:

  1. 160 gr. maskarponės
  2. 250 gr. riebios grietinėlės (35-36 proc.)

Papuošti:

  1. “Oreo” sausainukų
  2. Valgomos dekoracijos – drugeliai

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laips. temperatūros.
  2. Į dubenį sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą ir suberiame cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakame iki vientisos masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išplakame masę. Sudedame varškę. Dar kartą išplakame iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir maišykite, tol kol neliks sausų miltų.
  4. Paruoštą tešlą paskirstome į keksiukų formeles taip, kad užpildytume 3/4 tūrio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. kol keksiukai iškils, o jų paviršius taps auskinės spalvos. Iškepusius keksiukus – atvėsinkite.
  5. Išplakame riebią grietinėlę, Į ją sudedame maskarponės kremą ir išmaišome iki vientisos masės.
  6. Atvėsusių keksiukų paviršių, nedideliu šaukšteliu išskobiame duobutes. Duobutes pripildome vyšnių džemo. Kremą skirtą papuošti, sukrečiame į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite laikydami konditerinį maišelį virš keksiuko , spausdami kremą ir sukdami aplink keksiuko paviršių.
  7. Į keksiuko grietinėlę įspaudžiame po “Oreo” sausainėlį, su ta pačia grietinėle pritvirtiname po drugelį.

20160323_152907 20160323_152547

 

Nuostabūs keksiukai, tikrai liksite sužavėti. Nustebinsite ne tik namiškius, bet ir išrankųjį svečią!

Šiuo receptu su Jumis pasidalino: V.I.P. KEKSAS

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą