Tortas su braškių putėsiais

Nuostabus, purus, švelnus ir žinoma ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus!

 

 

Šiam tortui reikės:

Pagrindui:

150 gr. sausainių

50 gr. sviesto

1 šaukštelio cinamono

 

Putėsiams:

250 gr. (tinka šaldytos braškės, avietės, juodieji serbentai)

40-50 gr. cukraus

200 ml. plakamosios grietinėlės

3 šaukšteliai želatinos

 

Sausainius smulkiai sutriname, sumaišome su cinamonu ir ištirpintu sviestu. Viską gerai išmaišome, suberiame į torto formą, suspauskite ir įdėkite į šaldytuvą.

Putėsiams skirtas uogas suberti į puodą, užberti cukrumi ir ant vidutinės kaitros virti, kol cukrus ištirps.

Keliuose šaukštuose vandens išbrinkinti želatiną sudėti į uogas ir maišant ištirpinti. Paliekame uogų ir želatinos masę atvėsti iki kambario temperatūros. Grietinėlę išpalakame iki purumo, atsargiai įmaišome į uogas. Sukrėčiame putėsius ant sausainių pagrindo, išlyginame viršų, uždengiame maistine plėvele. Tortą įdedame nakčiai arba 2-3 val. Torto papuošimui naudojome valgomą dekoraciją, šonus galima puošti kokoso drožlėmis.

 

as (3)  as (2)

 

 

 

 

Parašykite komentarą