Saldūs, saldūs ir žinoma lengi morengiukai puikiai tiks šventiniam stalui ar saldžioms dovanėlėms! Juos pasigaminti jums reikės:
- 4 kiaušinių baltymų
- 100 gr. cukraus
Kiaušinių baltymus sudedame į dubenį ir šiek tiek suplakame mikseriu. Supilame cukrų, tada plakame iki tol kol gausis standžios putos, kurios puikiai laikytųsi ant mikserio šluotelės. Norint, kad morengiukai būtų spalvoti galima į gautą masę įlašinti kelis lašus maistinių dažų. Gautą masę supilame į konditerinį maišelį ir spaudžiame ant skardos, kurioje išklotas kepimo popierius.
Kepame apie 45 minutes, 100 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paliekame dar 1 valandą orkaitėje, kad atvėstų ir susistovėtų. Na štai ir turime gražuoliukus morengiukus!
Svarbu žinoti tai, kad morengiukai bijo drėgmės, todėl pabuvę drėgmėje gali pradėti tirpti, mikštėti. Sufasuojame į maišelius ir štai jums saldžios dovanėlės.
Skanaus!