Persikiniam biskvitiniam tortui mums reikės:
BISKVITUI
- 3 kiaušinių
- 200 gr. cukraus pudros
- Tarkuotos citrinos žievelės
- 200 gr. miltų
- Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
KREMUI
- 500 gr. konservuotų persikų
- Želatinos, valgomas šaukštas
- 500 gr. grietinės
- 3 valgomi šaukštai cukraus
- 100 gr. kreminės varškės (tinka ir su skoniu)
Kiaušinius, cukraus pudrą sudedame į indą ir plakame iki vientisos baltos masės. Įberiame šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, miltus ir plakame iki vientisos masės. Kepimo skardą patempame aliejumi ir supilame į ją gautą masę. Kepame 25 minutes 180 laips. temperatūroje. Kol biskvitas kepa galime pasiruošti kreminę masę.
Konservuotus persikus sudedame (be sulčių) į indą ir sublenderiuojame. Želatiną užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame brinkti. Paimame grietinę į ją įdedame cukrų, vanilinę varškę, želatiną, susmulkintus persikus ir viską su mikeseriu išplakame.
Paimame iškeptą biskvitą padaliname į dvi dalis. Biskvitą dedame į formą. Kremą supilame tarp biskvitų ir pačiame viršutiniame sluoksnyje. Gautą tortą įdedame 3-4 val. sustingti į šaldytuvą. Na, o paskui beliko tik papuošti. Šį tortą mes puošėme šventine valgoma dekoracija.
Skanaus!