Persikinis biskvitinis tortas

Persikiniam biskvitiniam tortui mums reikės:

BISKVITUI

  1. 3 kiaušinių
  2. 200 gr. cukraus pudros
  3. Tarkuotos citrinos žievelės
  4. 200 gr. miltų
  5. Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

KREMUI

  1. 500 gr. konservuotų persikų
  2. Želatinos, valgomas šaukštas
  3. 500 gr. grietinės
  4. 3 valgomi šaukštai cukraus
  5. 100 gr. kreminės varškės (tinka ir su skoniu)

Kiaušinius, cukraus pudrą sudedame į indą ir plakame iki vientisos baltos masės. Įberiame šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, miltus ir plakame iki vientisos masės. Kepimo skardą patempame aliejumi ir supilame į ją gautą masę. Kepame 25 minutes 180 laips. temperatūroje. Kol biskvitas kepa galime pasiruošti kreminę masę.

Konservuotus persikus sudedame (be sulčių) į indą ir sublenderiuojame. Želatiną užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame brinkti. Paimame grietinę į ją įdedame cukrų, vanilinę varškę, želatiną, susmulkintus persikus ir viską su mikeseriu išplakame.

Paimame iškeptą biskvitą padaliname į dvi dalis. Biskvitą dedame į formą. Kremą supilame tarp biskvitų ir pačiame viršutiniame sluoksnyje. Gautą tortą įdedame 3-4 val. sustingti į šaldytuvą. Na, o paskui beliko tik papuošti. Šį tortą mes puošėme šventine valgoma dekoracija.

20151225_074015

20151225_084024

 

 

Skanaus!

Parašykite komentarą