Maskarponės sūrio tortas

Maskarponės sūrio tortui reikės:

Biskvitui:

  1. Miltai, 3 šaukštai;
  2. Krakmolas, 3 šaukštai;
  3. Kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
  4. 3 kiaušiniai;
  5. Cukrus, 2 šaukštai.

Biskvito gaminimas. Pirma atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Į baltymų masę dedame: cukrų, kepimo miltelius sumaišytus su krakmolu ir miltais, kiaušinių trynius ir plakame iki vientisos masės. Supilame į norimos formos indą ir pašauname į orkaitę 15 min. 190 temperatūroje.

Kremui:

  1. Maskarponės kremo, 500 gr.
  2. Mėgstamo jogurto (geriausia natūralaus), 200 gr.
  3. Plakamos grietinėlės, 500 gr.
  4. Želatinos, pakelis.

Kremo gaminimas: želatiną pabrinkiname ir ištirpdome karštų garų vonelėje.  Į mikserį sudedame: maskarponės sūrį, jogurtą, plakamą grietinėlę ir želatiną. Viską išplakame ir supilame ant atvėsinto ką tik iškepto biskvito. Įdedame į šaldytuvą stingti.

Torto papuošimui naudojome, valgomas dekoracijas. T.y. norimą nuotrauką perkėlėme ant valgomo popieriaus.

Valgomos nuotraukos uždėjimas: išsikirpome foto paveikslėlį iš valgomo popieriaus ir uždėjome ant torto. Kraštus dekoravome su kremo mase. Tačiau galima ir įvairiais, pabarstukais, trupiniais ir k.t., tai ką Jūs mėgstate.

20151212_125423  20151212_130529

 

Skanaus!

 

 

 

Parašykite komentarą