Maskarponės sūrio tortui reikės:
Biskvitui:
- Miltai, 3 šaukštai;
- Krakmolas, 3 šaukštai;
- Kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- 3 kiaušiniai;
- Cukrus, 2 šaukštai.
Biskvito gaminimas. Pirma atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Į baltymų masę dedame: cukrų, kepimo miltelius sumaišytus su krakmolu ir miltais, kiaušinių trynius ir plakame iki vientisos masės. Supilame į norimos formos indą ir pašauname į orkaitę 15 min. 190 temperatūroje.
Kremui:
- Maskarponės kremo, 500 gr.
- Mėgstamo jogurto (geriausia natūralaus), 200 gr.
- Plakamos grietinėlės, 500 gr.
- Želatinos, pakelis.
Kremo gaminimas: želatiną pabrinkiname ir ištirpdome karštų garų vonelėje. Į mikserį sudedame: maskarponės sūrį, jogurtą, plakamą grietinėlę ir želatiną. Viską išplakame ir supilame ant atvėsinto ką tik iškepto biskvito. Įdedame į šaldytuvą stingti.
Torto papuošimui naudojome, valgomas dekoracijas. T.y. norimą nuotrauką perkėlėme ant valgomo popieriaus.
Valgomos nuotraukos uždėjimas: išsikirpome foto paveikslėlį iš valgomo popieriaus ir uždėjome ant torto. Kraštus dekoravome su kremo mase. Tačiau galima ir įvairiais, pabarstukais, trupiniais ir k.t., tai ką Jūs mėgstate.
Skanaus!